Chiazaad online kopen

De chiaplant is verwant aan de voor velen bekende muntplant. De chiaplant komt voornamelijk voor in Midden-Amerika en dan valt te denken aan Mexico. De bloemen van deze plant produceren de zaden. Deze zaden werden al vele honderden jaren geleden door de Maya en de Azteken. Ze gebruikten dit omdat het veel voedingsvezels bevat. De chiazaden worden ook wel superfoods genoemd.

Chiazaad is tweekleurig. Dit zijn de 'kleuren' wit en zwart. De kwaliteit van het zaad hangt voornamelijk af van hoe de planten verbouwd zijn. Als je een grote hoeveelheid chiazaden gaat kopen, is het wel belangrijk dat je een goede leverancier hebt. Eenmaal je chiazaden hebt gehad wil je waarschijnlijk niet meer anders.
 

Het kopen van chiazaden

Zoals eerder aangegeven hangt de kwaliteit van de zaden voornamelijk af van de manier hoe de chiaplanten verbouwd zijn. Het kopen van chiazaden kun je doen bij natuurwinkels en bepaalde webshops. Niet iedereen kan de kwalitatieve chiazaden onderscheiden van de chiazaden die van lagere kwaliteit zijn. Op het internet is er genoeg informatie te vinden hoe je kwalitatieve chiazaden kunt onderscheiden. Chiazaden kopen en verwerken in je voedsel kan een boost geven. Er zijn sporters die namelijk energiedranken maken van chiazaden. Deze energiedrankjes bevorderen het uithoudingsvermogen en geeft je een energieboost.

 

1