Dashcam zorgt voor vermindering ongevallen op de weg

Een dashcam is een camera die u aan uw voorruit of achterruit bevestigt. Dit kan door middel van een zuignap en door middel van een sticker. Wanneer u de dashcam geïnstalleerd heeft en u start uw auto, dan zal de camera beginnen te draaien. Dit kunt u zien doordat er een lampje begint te branden. Dit lampje is doorgaans rood van kleur. Het gaat vaak om een letlampje. De camera reageert op beweging. Als er snelle en plotselinge bewegingen plaatsvinden zoals het geval is bij een ongeluk op de weg, dan zal de dashcam deze beelden direct opslaan in een aparte opslagruimte. Beelden van een incident op de weg zijn daarom snel terug te vinden en zullen niet verloren gaan. De camera in een auto bevestigen riep aanvankelijk wisselende reacties op. Niet iedereen is even enthousiast over de controlerende werking van camera’s. Het heeft effect op ons gevoel van privacy. We leven in een tijd van snelle technische voorruitgang. De grenzen tussen wat openbaar is en wat niet lijken te vervagen. Ook met onze telefoons kunnen we alles wat op ons pas komt vastleggen. Voorts vragen veel mensen zich af waar de grens ligt. In sommige gevallen is dat geen goede zaak. Niet alles hoeft te worden opgenomen. Daarover zijn de meeste mensen het wel eens. Maar in het geval van de dashcam vinden wij dat dit bij http://www.dashcams.eu/de/ wel degelijk een zeer goede zaak is. De dashcam draagt namelijk bij aan een veiliger klimaat op de weg. Het zorgt ervoor dat er minder ongelukken plaatsvinden. Dit is gebleken uit recent onderzoek. Omdat het gebruik van een dashcam een danig positieve uitwerking heeft op het verkeer, hebben veel verzekeringsmaatschappijen de camera opgenomen in hun pakket. Wanneer de consument met een bepaalde verzekeringsmaatschappij in zee gaat, zal deze de camera gratis of voor een goede prijs bij zijn pakker krijgen. Ook dat moedigen wij als bedrijf aan. Wij staan voor veiligheid op de weg.

Dashcam wordt steeds populairder

Onze verwachting bij dashcams.eu is dat de dashcam de komende jaren alleen maar populairder zal worden. In de Aziatische landen maken de meeste mensen al gebruik van een camera voor het vastleggen van hun ritten. Ook voor politie en justitie is het prettig als iedereen gebruik zou maken van een camera voor het vastleggen van hun ritten. Het zorgt voor bruikbaar bewijsmateriaal. Bij dashcams.eu streven wij naar:

  • verhoogde veiligheid op de weg
  • alleen producten van hoogwaardig materiaal
  • bijdragen aan de versoepeling van het proces na ongevallen
  • snelle levering
  • transparant markt
  • uitmuntende service
  • advies op maat

‘Mijn derde oog’, aldus een dashcam bezitter

Het klinkt misschien een beetje flauw maar sinds ik mijn dashcam aanschafte bij dashcams.eu heb ik werkelijk het gevoel dat ik beter ben gaan rijden. Op de een of andere manier geeft het houden van een camera in mijn auto een veilig gevoel. Het zorgt ervoor dat ik mezelf sneller corrigeer tijdens het rijden. Ze zeggen weleens: ‘Je rijdt zoals je bent of misschien andersom: ‘je bent zoals je rijdt. Beide uitspraken komen op hetzelfde neer en zijn op mij van toepassing. Ik werk als technische adviseur voor een applicatiebedrijf. Als ik één ding over mezelf geleerd heb de afgelopen jaren dan is het wel dat ik het beste werk als er andere mensen bij het proces betrokken zijn. Je moet mij niet alleen in een kamertje zetten en verwachten dat er iets uit mijn handen komt. Ik geef dit voorbeeld omdat het te maken heeft met het effect van een dashcam in mijn auto. De dashcam is als het ware een tweede man in mijn auto. Iemand die meekijkt en me een verontwaardigde blik werpt als ik asociaal gedrag dreig te vertonen. Ik heb mijn dashcam daarom ook een naam gegeven. ‘Toon.’ Dat maakt het helemaal persoonlijk. Wanneer ik haast heb en te hard rijd, dan ben ik me hiervan eerder bewust doordat mijn camera, Toon, meekijkt. Ik word gefilmd. Natuurlijk is het mijn eigen innerlijke criticaster die me die verontwaardigde blik werpt maar hoe het ook zij; het werkt! Ik rijd beter en bewuster en ik vorm een minder groot gevaar op de weg. Autorijden brengt risico’s met zich mee. Dat zal altijd zo blijven maar we kunnen die risico’s wel tot het minimum proberen te beperken. De dashcam biedt een vorm van sociale controle. Ik kan me voorstellen dat als je een doorgewinterde bumperklever bent, je hier helemaal niet op zit te wachten maar voor de veiligheid op de weg is het wel degelijk een geweldige ontwikkeling wanneer iedereen een dashcam in zijn auto zou hebben. Bij dashcams.eu hebben ze een enorm assortiment aan camera’s. Het prettige aan deze producent is dat ze je echt alles over hun producten kunnen vertellen. Dit in tegenstelling tot sommige andere bedrijven. Geloof me. Ik heb mijn onderzoek wel gedaan. Ik raad daarom iedereen aan om voor een camera in de auto eens een kijkje te nemen op de website van deashcams.eu. Ook voor vragen staat http://www.dashcams.eu/de/ voor je klaar. Omdat ik lange uren maak en vaak laat thuis ben, moet ik dit soort zaken buiten kantooruren regelen. Dat is dus ook geen probleem bij dit bedrijf. Ze zijn telefonisch bereikbaar tussen negen uur in de ochtend en elf uur in de avond. Ik houd van dat soort service! Maar ook als je alleen wilt kijken naar de mogelijkheden is er op deze website erg veel goede informatie te vinden.