Fundament voor een tuinhuisje

Koop je een tuinhuisje, of een kleine blokhut, dan is heb je vast al een plaats hiervoor gereserveerd in de tuin. De ondergrond waarop het tuinhuisje geplaatst wordt mag natuurlijk niet gaan verzakken in de loop der tijd. Hoe realiseer je de ideale ondergrond voor een tuinhuisje? Lees meer…

Ondergrond voor tuinhuisje maken

De meeste mensen denken dat een ruime laag zand storten en dit waterpas maken voldoende is om een strakke ondergrond te realiseren. Dit is helaas toch een misvatting; betegel je een dergelijke ondergrond, dan kan dit tijdelijk nog zo goed waterpas zijn, maar op den duur kan er toch zand wegspoelen, met name bij de wanden van het tuinhuisje. Regenwater veroorzaakt vaak een hoop narigheid op termijn.

Piepschuim | EPS

De ideale ondergrond bestaat gedeeltelijk uit piepschuim (ook wel EPS genaamd). Stort een aantal kuub zand op de plaats waar de blokhut moet komen. Egaliseer de ondergrond. Plaats hierna over het totale oppervlak (tot 50 cm buiten de blokhut afmeting) plaaten piepschuim van om en nabij 10 cm dikte. Hieroverheen wordt wederom een zandlaag gestort van circa 5 tot 10 cm. Wanneer deze laag waterpas is gemaakt kan het betonstorten plaatsvinden, of kunnen de tegels worden gelegd. 

Wilt u een degelijke blokhut kopen, koop dan bij voorkeur een blokhut rechtstreeks vanaf de fabrikant en let daarbij dan ook even op mooie blokhut aanbiedingen!