Handtassen waar je nooit genoeg van hebt

Handtassen zijn al decennia lang een gewild fashion item. Handtassen dienen natuurlijk in eerste instantie een praktisch doel. Ze maken het mogelijk om meer mee te nemen dan je in je handen kunt dragen of in je kledingstukken kunt opbergen. Vooral vrouwen maken over het algemeen vaker gebruik van handtassen dan mannen. Dat is ook geen wonder: ten eerste dragen vragen regelmatiger kleding waar geen zakken in zitten, zoals jurken en rokken. Als kleding voor dames al wel zakken heeft, zijn die vaak een stuk kleiner dan die bij mannenkleding. Grote zakken zijn tenslotte niet erg elegant. Willen vrouwen dan nog een beetje hun handen vrij kunnen houden, dan moeten ze wel overgaan tot het aanschaffen van handtassen. Handtassen worden hier bewust in meervoud genoemd, want er zijn maar weinig vrouwen die slechts een enkele handtas hebben. De meeste dames boven de twintig hebben doorgaans zeker vier of vijf handtassen, als het niet meer is. Ten eerste is het prettig om te kunnen variëren met je handtassen, zodat je altijd een exemplaar hebt dat bij je outfit past. Het hebben van handtassen in verschillende kleuren is daarom zeker aan te raden. Bij kleding in pastelkleuren past iets anders dan bij neontinten bijvoorbeeld. Ook het kopen van verschillende formaten handtassen is een goed idee. Ten eerste kun je bij een spijkerbroek vaak wegkomen met een grotere handtas dan bij een meer damesachtige jurk. Ten tweede zul je tijdens een dag shoppen vaak kiezen voor grotere handtassen en tijdens een chique avond op een gala voor kleinere handtassen. Dan zijn veranderingen in de mode natuurlijk nog een reden om meerdere handtassen te hebben. Het ene jaar zijn leren handtassen in, het andere jaar zie je meer synthetische materialen. Het ene moment is zwart glanzend lakleer trendy, het volgende zacht geruwd suède met fringes bijvoorbeeld. Handtassen zijn kortom een goede manier om een fashion statement te maken. Mooie handtassen zijn echte eye catchers die je outfit helemaal kunnen afmaken. Investeer in ieder geval in enkele tijdloze handtassen van goede kwaliteit. Daar kun je jarenlang plezier van hebben.

Vrouwen en handtassen

Handtassen zijn voor de gemiddelde vrouw een verlengstuk van haarzelf. Dames hebben doorgaans meer spullen bij zich dan mannen. Behalve een sleutel, portemonnee en telefoon bijvoorbeeld vaak ook maandverband en tampons, make up, deodorant, een haarborstel, lippenpommade, een zakspiegeltje en ga zo maar door. Heren daarentegen proppen vaak gewoon hun portefeuille in hun kontzak, hun telefoon in de andere en hun sleutels in een van de voorzakken van hun broek en ze zijn klaar om de deur uit te gaan. Zelfs als ze geen jas hoeven. Handtassen hebben voor mannen dus iets minder nut, maar tegenwoordig wordt het toch steeds normaler voor mannen om ook rond te lopen met handtassen. Omdat ze zo modieus zijn bijvoorbeeld, maar ook omdat broeken meestal niet mooier zitten als ze volgepropt zijn met dikke portemonnees en smartphones met een 5 inch beeldscherm. En zo'n sleutel die in je lies prikt is ook niet alles. Ook voor mannen is het dus helemaal geen gek idee om te investeren in mooie handtassen. Minstens een zwarte en een bruine, die ze kunnen afstemmen op de kleur van hun schoenen. Zo zijn ze helemaal het heertje. Vrouwen kunnen al lang niet meer zonder hun handtassen. Als ze het exemplaar van hun keuze ergens laten liggen voelen ze zich behoorlijk onthand. Een nadeel van het bezitten van meerdere kleuren, vormen en formaten handtassen waartussen geregeld gewisseld moet worden, is wel dat de spullen die dames doorgaans standaard bij zich willen hebben steeds overgeheveld moeten worden tussen de verschillende handtassen. Gelukkig heeft een slimmerik daar enkele jaren geleden iets op gevonden: een soort kleine binnentas die in de meeste handtassen past, met allerlei kleine deelvakjes voor alle noodzakelijke spullen, die heel gemakkelijk van de ene handtas naar de andere verplaatst kan worden, zonder dat de inhoud eruit gehaald hoeft te worden. Heerlijk handig!

Meer handtassen dan je aankunt

Zoals je uit het bovenstaande verhaal hebt kunnen lezen, is het dus voor zowel mannen als vrouwen een goed idee om op zijn minst enkele verschillende handtassen te hebben. Natuurlijk kun je stad en land aflopen om in de winkel op zoek te gaan naar handtassen die bij je passen, maar kijk ook eens naar het aanbod online. Voer handtassen in bij Google en er gaat een wereld voor je open. De keuze is gigantisch, en vaak kun je op allerlei websites tegen lagere prijzen handtassen kopen dan in de winkel. Je vindt handtassen van soepel buffelleer, handtassen van casual canvas, handtassen van glimmende materialen, handtassen van plooibaar textiel of handtassen van onverwoestbaar nylon. Voor ieder wat wils, of voor elke gelegenheid keuze te over! Als je meer op zoek bent naar kwaliteit dan naar kwantiteit, kun je op zoek gaan naar tijdloze handtassen die jarenlang mooi blijven en bij veel verschillende outfits en gelegenheden passen. Kijk bijvoorbeeld eens op een site als www.bestbags.nl, waar je voor lage prijzen prachtige leren designertassen kunt kopen, van merken als Kaszer, Mutsaers en Mirjam Zwolsman. Er zijn allerlei kleuren, formaten en vormen in handtassen beschikbaar. Zo vind je altijd verschillende handtassen die bij jou zouden kunnen passen. Ook voor mannen is hier genoeg keuze in handtassen. Als zij wat tijd besteden aan het uitkiezen van het juiste exemplaar dat aansluit bij hun smaak en levensstijl, zullen ze ongetwijfeld op korte termijn moeten toegeven dat ze zich geen leven zonder handtassen meer kunnen voorstellen. 

1