Verschil tussen ek en wk

We hebben allemaal aan de televisie gezeten voor de WK 2014 die in Brazilië werd gehouden, heerlijk genieten van voetbal en kijken hoe onze team speelt tegen andere landen. Nu het voorbij is wachten we allemaal vol smart op de EK.

Bijna iedereen kijkt naar de WK ook als je geen grote voetbal fan bent. Zelf ben ik ook niet echt een grote voetbal fan, maar ik heb wel met volle teugen genoten van Nederland die het tot de derde plaats haalde in Brazilië. Nadat de WK was afgelopen, begon ik al uit te kijken naar de EK die in 2016 wordt gehouden. Toch zijn er veel mensen die niet echt het verschil weten tussen de WK en de EK. De WK is een afkorting voor het wereldkampioenschap en de EK is een afkorting voor de Europese kampioenschap. De WK wordt elke 4 jaar gehouden net zoals de EK elke 4 jaar wordt gehouden, dus het is wel te zeggen dat voor Europa en de landen erin elke 2 jaar een grote kampioenschap te spelen is. Dit is helemaal geweldig voor de voetbal fans natuurlijk, zo kunnen ze elke 2 jaar genieten van grote voetbal wedstrijden.

De grootste titel die een voetbal team kan krijgen blijft toch wel het wereldkampioenschap, de naam zegt het eigenlijk al. Meer lezen over dit onderwerp? Kijk op deze informatie website

1